Forhånd, baghånd, teknik, taktik og den mentale del. Mange elementer er vitale, førend drømmen om en professionel tennistilværelse kan realiseres. Det fysiske aspekt skal som det sidste undervurderes. Du rammer slet og ret ikke verdenstoppen uden at være en fuldkommen atlet.
Et eller andet sted på landstræner Kenneth Carlsens iPhone 5s ligger der en gemt note med navnene på en række danske tennistalenter og ungseniorer. Fælles for de mange personer, der er listet op, er, at de i løbet af 2014 har været ramt af skader og fysiske udfordringer af større eller mindre karakter, skadesforløb, som koster dyrebar tid i den udviklingsproces, der alligevel gerne skal resultere i verdensklasseresultater.
Ønsker du at se Kenneth Carlsen ryste på hovedet, spørger du bare til den omtalte note.
Det eneste, som reelt får landstræner-smilet tilbage, er det realistiske håb om bedre tider.
”Vi er klart bagud på de fysiske parametre i forhold til andre lande, hvor tankegangen så rigtigt er, at fysisk træning prioriteres helt på linje med taktik og teknik. Det er umuligt at slå igennem på verdensranglisterne, hvis du ikke er en topatlet. Fysisk træning og atletiske færdigheder betyder alt,” siger Kenneth Carlsen.
Med ordene ’fysisk træning’ mener Kenneth Carlsen langtfra dødløft og jonglering med håndvægte, hvilket vi uddybende vender tilbage til.
”Jeg ser det som aldeles væsentligt at være med til at skabe en kultur i dansk tennis, hvor alle tænker på Kroppens ABC og får en god kropsbevidsthed. Fysisk træning er et vidt begreb, men det er ikke mindst skadesforebyggende. Jeg vil i bund og grund gerne inspirere andre – jeg gider ikke banke folk i hovedet. Heldigvis er vores satsningsspillere motiverede for at gøre det bedre, når det kommer til fysisk træning. Man kan også hævde, at de har lært vigtigheden af fysisk træning på den hårde måde,” siger Kenneth Carlsen.
JAN
2015